Jdi na obsah Jdi na menu
 


TepFaktor

30. 4. 2017

V pátek jsem s kamarády navštívila TepFaktor v Chotilsku. Pro mě to byla už druhá návštěva, nicméně tentokrát s partou podobně zdatných lidí jako jsem já. 

Jendá se o objekt bývalé fabriky - kde jsou ve stylu Pevnosti Boyard zbudované místosti v kterých váš tým plní různé úkoly.

Už na začátku jsem zaznamenala nepatrnou změnu a to ve formě tutorial videa na začátku. Musím říct, že tak hrůzné 10ti min video, jsem dlouho neviděla. Nejenom, že světelnost videa byla tragická, ale pirát, který má ve videu hlavní slovo, má tak příšerný proslov, že se chcete už v prvních 30vteřinách zabít. 

Při mé první návštěvě byly instrukce odříkány zaměstnancem TepFaktoru zhruba ve 2min a nedělala se kolem toho taková šaráda. Za mě tedy první mínus, ale musím říct, že poslední. 

Na místě najdete 20 místností  vždy po 5ti na fyzičku, šikovnost, logiku a trpělivost. Pokud se vám podaří splnit všechny místosti, čeká na vás ještě jedna bonusová. Nám se podařilo v čase 2:34min splnit všechny mísnosti, otevřít tak pirátský poklad  a obdržet zlaté medaile :)

Je to ideální místo kam zajít jak s dětmi tak i s kamarády. I když to nevychází zrovna dvakrát levně - kor když chcete jít jako rodina, za návštěvu to rozhodně stojí a děti si užijí spousty zábavy. Doporučuju hlídat jestli se neobjeví zlevněné vouchery na slevomatu neb každé kilo milo :-)

Mezi mýma návštěvama je rozdíl zhruba 2-3let, mezitím byli některé místnosti obměněny a tak i na mě čekalo spousta novinek. Některé místnosti na fyzičku může být složitější splnit s dětmi o to víc je pak třeba kooperace v rámci skupiny a týmového ducha. 

Některé úkoly byly jednoduché a podařilo se nám na ně přijít hned, u některých jsme tápali a nevěděli co se po nás vůbec chce. Nicméně ve 4ech lidech jsme na to nakonec vždycky přišli. Některé byli tak složité, že jsme museli místnost absolvovat několikrát po sobě než se nám ji podařilo splnit. Jediným slabším článkem jsou škřínky na konci každé místnosti, kde na hrací kartičku, kterou obdržíte na začátku musíte natisknout písmeno po splnění úkolu. I když má skřínka v dolní části prostor na prostrčení papíru, razítko je na krátkém řetezu a ne uplně dobře tiskne, takže nám se velmi často stávalo, že písmeno nešlo na papíru přečíst. Osvětlení u skřínky nebo přímo v ní je tak slabé, že kolikrát nejde přečíst ani písmeno přímo na razítku. Doporučuju, propisku sebou a ve vnitřku skřínky, jsou většinou písmena natisknutá různě po stěnách, to byla naše jediná záchrana. 

Po debatě se zaměstnanci, kteří jsou mimochodem moc milý, jsem se dozvěděla, že zhruba do roka, by měli být obměněny všechny místnosti za nové. Takže s naší partou 3 kluků a 1holky, můžou v TepFaktoru v budoucnu zase určitě počítat. :)

 

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář