Jdi na obsah Jdi na menu
 


Malaga

Let probehl v poradku a v Malaze jsem vcas. Trochu jsem se bala jestli najdu zast.autobusu smerem do centra,ale je hned naproti vychodu a tak vse probíhá v klidu. Listek stoji 3E a ja si jen uz kontroluju abych vystoupila na spravne zastavce. Ubytovana jsem pred airbnb u Lien a vse nachazim v pohode. Lien je vietnamka mensiho vzrustu (jak jinak) a ve španělsku studuje španělštinu. Byt ma 4+1 cca 15min od centra a zbyle pokoje pronajima.

Odpoledne se vydavam na prohlídku města, nejdriv najdu autobusove nadrazi z ktereho budu odjizdet za Goodwiny do Granady a mam to fakt kousek od baraku.

Pak smeruju do centra,podivat se na katedralu (aspon z venku) 7E za vstup mi prijde trochu moc. Alcazaba a Gibralfaro si nechavam na dalsi den. Vstupy na oboje se da koupit dohromady cca za 3,50E, nicmene ja jsem ten automat na listky neprozkoumala uplne dukladne se přiznám a tak si kupuju zvlast na Alcazaba a zvlast na Castello de Gibralfaro( 2,20 +2,20E),ktere nejsou zevnitr spolu propojene a tak musite vylezt ven a v podstate obejit hradby, do cca pul hodinoveho kopce. Jsem rada ze to absolvuju kolem pul 10rano protoze predstava,ze tam lezu v největším vedru me uplne nelaka :D

Necekejte moc, ze by jste se nekdo neco docetli v anglictine,vsechny napisy jsou ciste ve spanelstine. Jedine na Gibralfaro maji letak,kde jsou aspon vysvetlivky k popiskum uniforem a vseho co je ve vitrinach. Z Gibralfaro je taky krasny vyhled na celou Malagu.

Pote schazim pesky opet dolu a jdu se konecne mrknout na plaz. Prochazim se asi hodinu,na koupacku to sice neni,ale je prijemne zaborit bose nohy do pisku :)

V pul 2 to balim a jdu se schovat domu do stinu, protoze jsem si zapomnela sebou vzit opalovaci krem a nechci se uplne spalit. Uz tak mam trosku chytla ramena.

Doma to asi na 2hodky zatahnu po obede a ve 4 se rozhoduju,ze se vydam zpatky na plaz. Namazu se zabalim,prevliknu do plavek, zabalim prachy a zjistim, ze jsem nekde vytratila obcanku. Takze průser, protoze jsem na ni do Spanelska přiletěla a hlavne ji mam vyplnenou jako doklad na listku do Granady. Panika. Prohledam vsechno 2x,ale nic. :(  Kurna,kde mi ta mala sv.... mohla vypadnout? No nic,tak se zas prevlikam (hlavne ze jsem namazana opalovakem ze) a bezim zpet do obchodu kde jsem kupovala jidlo a zpet na pamatky. No nikde nic samozrejme. Takze na info zeptat se kde maji nejblizsi policejni stanici. Policajty maji primo tam, pry se mam vrátit za 45min, ze ted tam nekoho zrovna maji.

Jasne,takze jsem zpět a pry pred 5min odesli na veceri :D se fakt poseru :D no nic, takze dalsi pul hodinka cekani. Nastesti mam sebou i pas,ktery sice nema platnost uz ani pul roku, ale porad ma. Zprava sepsana a snad uz ted bude vsechno v poradku a nikde nic nenecham... treba pas :D