Jdi na obsah Jdi na menu
 


Granada - Iznajar

Je sobota rano a ja jsem samozřejmě zase vzhutu tak hodinu pred budikem. To byva tak vzdycky, kdyz cestuju, prejizdim atd.

Rano prejizdim busem z Malagy do Granady na letiste, odkud si pujcujeme auto a pojedem do vesnice pobliz Iznajar.

Sraz na letisti s Goodwiny mame ve 12.

Podle toho co se mi podarilo najit na netu musim vyjet z Malagy uz v 8 rano (jeste ze mam autobusak fakt blizko). V Granade jsem za 1h a 45min a pak mam skoro hodinu volno nez prijede bus co směřuje na letiste. Z Granady autobus.nadrazi na letiste to stoji jen 3E a jste tam za 15min. Nicmene busy jezdi fakt po málu, takze jede jeden 10.15 ten uz je plný, 10.45 tim jedu ja (listky se daji koupit v automatu) a pak az 12.45 a 15.45.

Takze vlastne budu na letisti o hodinu driv nez mame sraz, ale to neva. Stihnu se aspon treba najíst.

Nakonec kdyz dorazím na letiste, prijde mi sms od Biddy (Bridget), ze za 10min jsou tam taky a jestli sebou mam  ridicak, ze se necítí jista s rizenim na prave strane ( Jsou z NZ) a nechtela bych teda taky obcas ridit.

Je to 6let co jsme se neviděli, nicmene ve chvili kdy se vidime, jsou roky smazany a my dokazeme navazat tam kde jsme skoncili. Dokonce jsem pochvalena, ze se moje anglictina vyrazne zlepšila ( ze by to delali ty kvanta serialu na které koukam v aj?) :) coz me strasne těší.

Biddy nechava pujcovat auto v automatu, coz ja jsem řídila jen jednou a vzdy pod dohledem dalsiho člověka. 

Tak ji rikam, ze mi to prave dost stizila, protoze automatem si fakt jista nejsem a zvyk je železná košile, takze jestli hamptnu na brzdu levou tak bude zle (coz se teda 2x za jizdu stalo, ale nejak jsme to vsichni ustali).

Z letiste jedeme zpatky do Granady, kde musime nabrat zbytek party (2segry od Henryho a Bellu (nejstarsi z deti Henryho a Biddy). Cesta ma trvat asi 20min, jenze pani v pujcovne nam nastavila gps v auto do spatneho nakupaku, Biddy mobil ukazuje zase neco uplne jineho, takze porad dokola bloudime. Do toho Spanele jezdi pruh nepruh a clovek si fakt musi davat pozor.

Po asi hodine se konecne najdem, to ze jsme projeli kolem nadrazi kde jsem pred 4ma.hodinama stala snad ani nekomentuju :D

Nakup, jidlo a razime pryz z mesta. Nenechavam nic nahode, vytahuju svuj mobil a jedem. 6min pred cilem me gps navede nejakou zkratkou pres vesnici. Rikam no nic, tak to je asi jedno. O dalsi kilak pozdeji zjišťuji ze jedno to fakt neni   vzhledem k tomu, ze cesta v pulce konci mensi rickou pred vodu, sutry a hlinenou silnici rozrytou jak kdyz projede traktor párkrát tam a zpatky. Takze couvacka zpet (tu prenecham s radosti Biddy) a zbytek cesty dojede ona. S tim ze chce připomínat na jake strane silnice se ma drzet. No je to 1:1 ja zas potrebovala drzet pravou ruku abych nesahala na radici paku a levou nohu :D

Konecne jsme na miste.

Obrovsky barak se 6ti loznicema a 2ma koupelnama. Jednim bazenem, vyrivkou a vypadlym proudem v celem baraku.

Hned po prijezdu a vybaleni naskaceme vsichni do bazenu, akorat kdyz lezeme ven tak slunce zaleze a uz nevyleze a najednou je fakt hrozna kosa.

Takze se všichni nabalime, Henry zapali v krbu a my jsme rádi, ze jsme radi, protoze venku je bez slunce najednou pouze 14C.

Spolecne se navecerime, nechame kolovat podekovani co se nam na dnesku nejvic libilo ( kazdo vecerova tradice Goodwinovych, ktere jsme byli součástí uz kdyz jsme s nima bydleli na NZ). Nasledne opekani marshmellounu a pak uz postel. Dalsi den nema teplota vystoupat vic nez na 14C tak uvidime :)